En toen werd ik lid van een uitgerekend in.. Facebookgroep.

Bijgewerkt op: 6 dec 2019

Een paar weken na mijn positieve zwangerschapstest ging ik opzoek naar een "uitgerekend in.." facebookgroep, ik dacht dat het leuk zou zijn om deze 9 maanden met elkaar te delen. Waar ik niet over na had gedacht was dat dit rond de 600 zwangere vrouwen vol meningen en hormonen achter een mobiele telefoon waren. Ik weet niet of er een ergere combinatie bestaat..

Zo worden er al snel "teams" gemaakt in het moederschap, of ja moederschap, in de facebookgroep. Zo begint het allemaal met de Nipt-test discussie. Hier MOET je een team in kiezen, want je bent voor de Nipt-test (en je vind iedereen die geen Nipt-test doet naief) of je bent tegen de Nipt-test (want elk kind is welkom en je vind het belachelijk dat mensen testen op ziektes) dit is een discussie die al vroeg in de groep begint, toen voelde ik me al een buiten beentje. Ik ben namelijk team je-moet-doen-waar-je-je-goed-bij-voelt. Deze discussie is na een paar weken voorbij, als iedereen de 14 weken is gepasseerd.

Na alle leuke #teamboy en #teamgirl posts & de meest leuke genderreveals voorbij zien komen begint de volgende discussie.. BORSTVOEDING! Want ja, ook hier moet je een team in kiezen en ik hoorde bij #teamkunstvoeding (nee ik heb er echt niks tegen, ik vind het mooi dat het kan, maar niet elke vrouw wilt of KAN het) niet dat ik dit ooit heb uitgesproken, want de moeders die dat wel deden werden met regelmaat uitgemaakt voor slechte moeder (ja, daar kwam het op neer). Erg gezellig kan je je vast wel inbeelden.

Na een tijdje verwaterd het borstvoedingsdrama en dan komt mijn lievelingsonderwerp. De break-out vragen pagina anno zwangere vrouwen 2019! Get your popcorn als je in deze fase van je zwangerenfacebookgroep zit, want de hormonen zijn op een hoogtepunt en ja.. Veel vrouwen zijn niet bang om die te gebruiken. Zo ontstaan er MEGA discussies onder de domste onderwerpen, echt geloof me er kan een ruzie ontstaan om de kleur van sokken & worden de eerste mensen geblokt en verwijderd. Na dat deze mensen zijn geblokt en verwijderd zijn er altijd 'groepjes' die voor elkaar opkomen. Eindstand: er gebeurd meer dan op een gemiddelde middelbare school.

Om even terug te komen op de groepjes die ik hierboven noemde, dit is wel iets wat me enorm heeft gestoord. Het 'aanvallen' van moeders op hun vragen of meningen ging vaak echt te ver, zo ver dat ik het op pesten of afbranden vond lijken. Ik vraag me echt af waarom vrouwen dit doen? We kunnen samen zo veel sterker staan als we elkaar steunen en helpen groeien.

En dan de laatste discussie voor je gaat bevallen, ziekenhuis of thuis.. Ook hier heb ik zo mijn mening over, ik vind thuis bevallen namelijk niet veilig MAAR!!! dat wil niet zeggen dat ik niet snap dat moeders graag thuis willen bevallen, want dat snap ik wel. Ik zou er alleen niet voor kiezen, maar dat geeft niet! Er is geen goed/fout.. Maaaaaar probeer dat 600 lopende (lees bijna ontploffende) hormoonbommen uit te leggen. Dit werden toch ook aardige discussies.. Misschien hebben ze zelf wel weeën opgewekt!


Na de roze of blauwe wolk na het bevallen (natuurlijk wel na 100x te lezen wie de ergste bevalling heeft gehad of commentaar te krijgen hoe erg iemand anders zijn bevalling wel niet was) en na de discussies over welke erger is de #keizersneeherstel of #natuurlijkebevallingherstel (kies je team haha) begon de vaccinatie-discussie..


Hiermee sluit ik deze blog af, deze discussie is namelijk te pittig om nog over na te denken.

Dus mama's die ooit in zo'n groep hebben gezeten.. We sluiten af met de welbekende woorden: "niet vragen maar BELLEN!!! ☎️☎️☎️☎️☎️☎️"

Hebben jullie ook bijzondere situaties in zo'n 'uitgerekend in.." facebookgroep meegemaakt? Laat het weten in een Reactie onder mijn blog of op mijn Instagram!

748 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven